אוגוסט 2020

קשיים בזיהוי אינטרסים בהליך הגישור

מאמר מאת: C.W.Moor מתוך: (1986) The Mediation Process תורגם לעברית: ע"י יעל רכוב, פברואר 2006. מאי 2019. שוכתב מחדש ע"י מאיר שמעון עשור מאי 2019 בקורס גישור פרקטיקטם. ברוב המקרים בעימות בהליך גישור, הצדדים אינם מציגים באופן ברור ושקוף את האינטרסים שלהם. ישנם מספר סיבות לכך: קושי ראשון, חוסר מודעות לאינטרסים:כלומר הצדדים אינם יודעים לזהות …

קשיים בזיהוי אינטרסים בהליך הגישור לקריאה »

עמדות אינטרסים ושקרים

המעורבות של מגשר אינה מבטיחה את כנות הצדדים לגבי האינטרסים שלהם. הצדדים אף עלולים לשקר בכוונה. "צד במשא ומתן ישקר כאשר הוא טוען או כאשר ניתן יהיה להבין ממנו שהוא ייעשה מה שאינו מתכוון לעשות בזמן שהטענה מושמעת". שקרים גם יכולים לבוא לידי ביטוי כאשר צד מבין בצורה לא  נכונה את האינטרסים על מנת לשכנע …

עמדות אינטרסים ושקרים לקריאה »

זיהוי אינטרסים קבלה והסכמה

לאחר שהמגשר והצדדים במו"מ הגדירו את האינטרסים של כל צד, הם יעמדו בפני אחד או יותר מן המצבים הבאים: לכל צד צרכים ייחודיים שמונע את סיפוק הצרכים של הצד השני. לצדדים יש צרכים מעורבים, ייחודיים, צרכים תואמים וצרכים מתחרים. לצדדים צרכים תואמים ולא ייחודיים. המקרה שלהלן מדגים איך בא לידי ביטוי חלוקה זו. סופר עבר …

זיהוי אינטרסים קבלה והסכמה לקריאה »

מהלכים עקיפים לחשיפת אינטרסים

להלן בחינה של תהליכים לחשיפת אינטרסים מגשרים משתמשים במיומנויות תקשורת על מנת לזהות אינטרסים כמו: הקשבה פעילה, שיקוף, ניסוח מחדש, תמצות, הכללה, חלוקה לקטעים או תבניות. כאשר משתמשים באחת מהמיומנויות או בשילוב כל שהו, הם מסייעים לצדדים ולמגשר  לחשוף אינטרסים המוסתרים בכוונה או שלא בכוונה ע"י הצדדים. אחד השילובים הפופולריים של מיומנויות אלו הוא תהליך …

מהלכים עקיפים לחשיפת אינטרסים לקריאה »

מהלכים ישירים לחשיפת האינטרסים

יש מגשרים (Fisher & Ury 1981) הממליצים על תשאול ישיר לגבי אינטרסים. הם מציעים שכאשר צד בסכסוך מציג את עמדתו בפני הצד השני, הוא גם ישאל את עצמו ואת הצד השני מדוע עמדה זו חשובה. ניסוח זהיר של שאלות יכול להעיד על דאגה והבנה לתפיסת המצב של הצד השני ולעודד אותו לחשוף אינטרסים חשובים. מכוון …

מהלכים ישירים לחשיפת האינטרסים לקריאה »

הליכים לזיהוי אינטרסים

צדדים ומגשרים במשא ומתן משתמשים בשני סוגי תהליכים לזיהוי אינטרסים של הצדדים בסכסוך: ישירים – מודעים ועקפים – לא בולטים. צדדים משתמשים בהליכים עקיפים כאשר הם: משתמשים במשא ומתן בגישה של מיקוח על עמדות. מנסים להסתיר אינטרסים ע"י הצמדות לעמדות בלתי מתפשרות. אינם בטוחים באינטרסים של עצמם ורמת האמון אינה גבוהה דיה כדי לאפשר חיפוש …

הליכים לזיהוי אינטרסים לקריאה »

גישות פרודוקטיביות (בעלות יכולת לייצר ולהפיק)

הבנה של אינטרסים של הצד שכנגד מסייעת להביא לתוצאות טובות יותר.אפשר להקל על זיהוי אינטרסים ע"י שימוש ופתוח גישות פתוחות לכך כמו: אמונה שלכל הצדדים יש אינטרסים וצרכים החשובים להם. אמונה שתפרון הבעיה צריך לספק כמה שיותר אינטרסים של כל צד. אמונה שניתן לסחור באינטרסים על מנת להשיג את הקומבינציה הטובה ביותר. אמונה שיש יותר …

גישות פרודוקטיביות (בעלות יכולת לייצר ולהפיק) לקריאה »

גירושין בהסכמה

גירושין בהסכמה הם בעצם הדרך היפה להתגרש. מדובר באלטרנטיבה לגירושין המקובלים בבית המשפט, גירושין במהלכם מתנהל מאבק עיקש וחריף בין עורכי הדין של שני הצדדים. על מנת למנוע את ההתכתשות הזו בין כותלי בית המשפט, על מנת להבטיח הליך שלא יפגע בילדים ועל מנת להשאיר סיכוי ליחסים תקינים בין בני הזוג לאחר הגירושין – עדיף …

גירושין בהסכמה לקריאה »

טוען רבני במרכז

היחסים עלו על שרטון גבוה מדי ממנו לא ניתן לרדת והחלטתם להתגרש. לאחר שקיבלתם החלטה אמיצה זו תצטרכו להחליט היכן לעשות זאת. עו"ד טוען רבני הוא האדם שיש לפנות אליו במידה ואתם או בן הזוג השני החלטתם לבצע את התהליך בבית הדין הרבני. תפקידו של הטוען הרבני הוא לייצג את בני הזוג הבאים להתגרש בבית הדין הרבני. …

טוען רבני במרכז לקריאה »

טוען רבני

טוען רבני הוא אדם שתפגשו רק במידה והחלטתם להתגרש. הרגע בו הנכם מחליטים להתגרש הוא רגע לא קל אשר הגיע ככל הנראה כתוצאה מתקופה ארוכה בה היחסים היו מעורערים. מצד שני, לעיתים גירושין הם דבר שעדיף לעשות במוקדם ולא במאוחר, לפני שהדבר מתחיל לפגוע באלמנטים אחרים בחיינו כמו העבודה והמשפחה. לאחר שהחלטתם כי ברצונכם להתגרש …

טוען רבני לקריאה »